Παρασκευή, 26 Απρίλιος 2024

H νέα ΕΡΤ, επιτέλους, γίνεται πραγματικότητα

Ψηφίστηκε από την Βουλή στις 28/4 ο νόμος για την ανασύσταση της ΕΡΤ. Δείτε εδώ το κείμενο του νόμου. Επουλώνεται έτσι σταδιακά το βαθύ τραύμα που άφησε η πιο σπασμωδική αντιμεταρρύθμιση των τελευταίων χρόνων που ήταν η 'βίαιη' διάλυση της ΕΡΤ από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δήθεν για την κάλυψη μνημονιακών υποχρεώσεων και την καταπολέμηση της σπατάλης που είχαν οι ίδιοι όμως προκαλέσει με τις Διοικήσεις που οι ίδιοι είχαν διορίσει.
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη βάση των ιδρυτικών της αρχών και των θέσεων της για μια Δημοκρατική Δημόσια Ρ/Τ ανοικτή στην κοινωνία διατυπωμένων ήδη από τη δεκαετία του '90, διαφώνησε από την πρώτη στιγμή με την διαλυση της ΕΡΤ στις 11/6/2013 και υποστήριξε ενεργά τον αγώνα των εργαζομένων με το ertopen.com. Διεκδικούμε λοιπόν ένα μικρό μερίδιο δικαίωσης γι' αυτή μας τη δράση που πήρε την μορφή εκδηλώσεων , άρθρων, συνεναιτικών προτάσεων.
Δείτε εδώ την πρόσκληση και το περιεχόμενο της εκδήλωσης της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ με τίτλο « Η ΕΡΤ πρέπει να σωθεί» και ομιλητές τους Ν. Αλιβιζάτο, Ηλ. Μόσιαλο, Δημ. Παπαδημούλη, Γ. Πλειό, Ν. Μιχαλίτση με συντονιστές τους Π. Βασιλόπουλο και εισαγωγή του Ν. Μουζέλη.
http://www.paremvassi.gr/oi-draseis-mas/newsletters/e-library/archive/view/listid-2-e-library-list/mailid-162-paremvassi-ert-ekdilosi-live.html
Δείτε εδώ το άρθρο του Ν. Μουζέλη με τίτλο 'Γιατί έκλεισε η ΕΡΤ' και το άρθρο του Π Βασιλόπουλου 'Πριν με απολύσεις αξιολόγησέ με'

Ο επιτυχής αγώνας ανάσχεσης της διάλυσης της ΕΡΤ προσφέρει και μερικά χρήσιμα διδάγματα για τις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών (ΜΚΟ) μέσα στην κατάσταση συθέμελης κρίσης της Ελληνικής Κοινωνίας μετά το 2009. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη η οικοδόμηση ενός σωστού, ισχυρού Κράτους που θα βοηθήσει την κοινωνία να επιβιώσει στην σημερινή θύελλα, που θα υποστηρίξει με κατάλληλα μέτρα την άμεση Παραγωγική Αναγέννηση της χώρας, θα ενισχύσει τον Δημόσιο Χώρο και την Δημοκρατία και θα είναι ισότιμο κράτος εταίρος στην ΕΕ. Σε αυτήν την κατεύυνση η ανασύσταση της ΕΡΤ θα αποτελέσει το κρίσιμο πείραμα που θα καθορίσει το μέλλον της αναδιοργάνωσης του Δημόσιου Τομέα της χώρας. Και αυτο που δεν πρέπει να ξεχνούν οι οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών είναι ότι η ισχυρή κοινωνία πολιτών πηγαίνει χέρι χέρι με το ισχυρό, βιώσιμο, λιτό παραγωγικό κράτος που μαζί με μια καλή και αμερόληπτη Δημόσια Ρ/Τ στηρίζουν την Δημοκρατία που αποτελεί το ύστατο διάβημα της εποχής μας. Αυτή είναι η ουσία του ευρωπαικού κοινωνικού μοντέλου που μπορεί προς το παρόν να πιέζεται ασφυκτικά από τις πολιτικές γενικευμένης λιτότητας αλλά μάλλον θα επιζήσει παρόλες τις αναταράξεις.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση